Förädlare

Du som är saft-sylt-glasstillverkare m.m.!

Vi odlar huvudsakligen Polka.  Här på lite nordligare breddgrader utvecklar sorten en fantastisk fyllig, aromrik sötma. Vi är också försiktiga med kvävetillförseln för att  få bästa smak. Polka är ett toppenbär helt enkelt! Den bibehåller smaken fantastiskt bra även som fryst ; vi känns säkra på att du kommer ha glädje av den i din produktion.

Följande  infryst råvara  finns:

 • Orensade jordgubbar till saftproduktion.
 • Rensade jordgubbar för sylt, eller glassproduktion, (bör upphettas). Förpackningsstorleken anpassar vi  till dina önskemål.
 • Prima, hela bär i 1 kg-påse eller enligt önskemål
 • Svarta vinbär ( sorterna Hildur och Innat) för saft- och syltproduktion.

Hör av dig så diskuterar vi förpackningar och transporter!

Mari och Petter
070-3719460, 076-8368024

 • Aktuell information

  24 juli

  Självplocket kommer inte vara öppet i helgen och har i princip stängt för säsongen. Om de sista jordgubbarna hinner mogna om kommer vi eventuellt ha öppet för lite efterplockning i början av nästa vecka.

  Det går bra att beställa svarta vinbär (skördas i månadsskiftet augusti/september). Hör i så fall av dig till Mari på 076-8368024.
  19 juli

  Jordgubbssäsongen går mot slutet. Imorgon tisdag måste vi ha stängt, bären behöver mer tid för att mogna om. Troligen öppnar vi upp för lite plockning onsdag och/eller torsdag.
  Vi tar inte längre emot beställningar av färdigplockade bär. I nuvarande läge är det svårt att säga något om slutet av veckan.

  7 juli 2021
  Ikväll, onsdag, mellan kl 19-20 kommer vi att öppna upp platser för bokning en vecka framåt

  Om bärtillgången ser bra ut fyller vi på med fler platser kontinuerligt (oftast mellan 19-20 varje kväll). Det innebär att om platserna under en dag är fullbokade så kan det alltså öppnas fler - håll utkik i bokningssystemet framförallt på kvällarna.

  4 juli 2021
  Jordgubbarna mognar på och det börjar bli dags att öppna självplocket för säsongen. Vi småstartar med att öppna på tisdag och onsdag - till att börja med. Så här i början av säsongen kan bärtillgången vara varierande och vi avvaktar därför med att öppna för bokning resten av veckan tills efter onsdag.
  Boka tid för plockning gör ni i vårt bokningssystem (https://www.timecenter.se/jordgubbariasmon/). Observera att det just nu bara går att boka plats till på tisdag och onsdag. Vi uppdaterar här på Facebook och hemsidan så snart vi vet mer om bärtillgången.

  10 juni 2021
  En liten uppdatering från jordgubbslanden:
  Våren var kall men sen har det blivit desto varmare. Jordgubbarna står nu i full blom. Om inget "elände" inträffar tror vi att självplocket kan börja första veckan i juli eller veckan därefter. Med er hjälp att hålla avstånd och följa övriga restriktioner hoppas vi på en trevlig och bra jordgubbssäsong.
  Tidsbokningen på nätet kommer att öppna ca en vecka innan plockningsstart. Vi informerar även både på Facebook och vår hemsida. Vi kan inte ta emot några bokningar i förväg.
  Välkomna till 27:e året med jordgubbar i Åsmon! Hälsningar Marit, Petter och Mari

  Boka tid i Näsåker